Hvordan man spiser low gi mens gravid

Nogle beviser tyder på, at spise en lavglykæmisk kost under graviditeten kan reducere risikoen for komplikationer inden fødslen, såsom svangerskabsdiabetes. Det kan også reducere chancerne for at have et barn med høj fødselsvægt, som kan spille en rolle i udviklingen af ​​visse sundhedsmæssige problemer senere i hans liv som fedme, rapporter “The American Journal of Clinical Nutrition.” Lavt glykæmisk eller GI, fødevarer er dem, der frigiver glukose langsomt og har en lavere rangering på GI skalaen. Tal med din fødselslæge om, hvorvidt en lav GI-diæt passer til dig.

Planlæg forud. Ved hjælp af det glykæmiske indeks for fødevarer planlægge dine måltider og snacks i en uge eller to. Dette reducerer risikoen for at spise højt glykemiske fødevarer, da du får de ting du har brug for. Bær dit glykemiske indeks for fødevarer med dig, når du handler, så du kan henvise til det, hvis du er i tvivl om status for en bestemt fødevare.

Vælg hele korn. De er mindre forarbejdet end raffinerede korn og indeholder flere næringsstoffer, der er vigtige for dig og din udviklende baby. Derudover anses kulhydraterne i hele korn som komplekse, hvilket betyder, at de giver længere varig energi, fordi glukosen de indeholder fordøjes over tid. Gode ​​muligheder omfatter 100 procent fuldkornsbrød og pasta, havregryn, byg, krakket eller spiret hele hvedeprodukter, højklidsprodukter, boghvede og couscous. Undgå hvidt brød og ris, cornflakes, instant havregryn, pretzels, popcorn og ris kager.

Spis masser af grøntsager. Low GI muligheder omfatter ærter, majs, gulerødder, aubergine, blomkål, broccoli, tomater, grønne bønner, salat, rød peberfrugter, løg, svampe, kål, søde kartofler og limabønner. Undgå kartofler og græskar, der begge betragtes som højt GI.

Indarbejde frugt. Ud over at indeholde mange næringsstoffer, der er afgørende for din babys helbred, er de fleste muligheder ikke lave på det glykæmiske indeks. Vandmelon og datoer er to at undgå, men kirsebær, blommer, kokosnødder, kiwier, appelsiner, jordbær, grapefrugter, svesker og ferskner er gode muligheder.

Vælg masser af fedtfattige mejeriprodukter. Ikke alene indeholder de calcium til din voksende babyens knogler, men de fleste muligheder er lave GI. Yoghurt, hytteost og mælk er sunde valg, og is i moderation er OK, men betragtes som en medium GI-mad.

Undgå oksekød, hotdogs, svinekød og lam, som alle er højt i GI-indekset. I stedet spise kylling, hvide fiskearter, såsom torsk og flunder, skaldyr og kalkun. Bønner er et sundt kødalternativ, og mange er lave GI, herunder nyrebønner, pinto bønner, linser og sorte øjne.