Nyrebønner og syre reflux

American College of Gastroenterology vurderer, at omkring 60 millioner amerikanere oplever lejlighedsvis halsbrand, det overvejende symptom på syre reflux. Acid reflux opstår, når din lavere esophageal muskel slapper af og tillader indholdet i din mave at rejse tilbage op i din spiserør.

Kidneybønner

Folk, der er tilbøjelige til at få sur reflux, anbefales ofte at vælge fødevarer, der ikke irriterer deres lavere spiserørspiser. Sådanne fødevarer har generelt to ting til fælles: De er usikre og har lavt fedtindhold. De fleste grøntsager – herunder nyrebønner og andre bælgplanter – passer ind i denne kategori og giver typisk ikke syre reflux.

Fælles udløsere

Acid reflux kan bringes på ved at spise for meget eller for tæt på sengetid, tage visse medicin og rygning. Fælles dietary triggers omfatter chokolade, alkohol, kaffe, te og andre koffeinholdige drikkevarer, pebermynte, spearmint, olie, fuldmælk, cremebaserede supper og de fleste hurtigmatvarer. Tomater, tomatprodukter, citrusfrugter og citrusjuice har også tendens til at forværre sur reflux.

Andre overvejelser

Nyrebønner, der er blevet forsynet og kogt i vand, tolereres generelt godt af mennesker med sur reflux. Hovedret, de er brugt i, er dog ikke – nyrebønner er en hæfteklamme af chili, som også typisk indeholder tomater, krydderier, creme fraiche, ost og andre hormon-provokerende ingredienser.