Søen svømningssikkerhed

Svømning i indre søer adskiller sig fra at tage en dukkert i din lokale pool. Du er ofte nødt til at dele søen med sejlere, vandskiere og andre rekreative køretøjer. Uanset om det er sand eller stenet, er bundbundene ofte ujævne og producerer opsigtsvækkende, pludselige afstande i dybe farvande. Du må muligvis kæmpe med fisk, tang og fiskerest, såsom fiskekroge begravet i sandet. Vandforholdene i søer kan være uforudsigelige. Kontroller altid med de lokale parkmyndigheder for at få oplysninger om områdets søvandsregler.

Bliv kendskab til dine omgivelser

Søsundhedssikkerheden begynder med en god forståelse for, hvilke farer din sø udgør for svømmere. I nogle glacierfødte søer er hypotermi en reel risiko, selv på varme sommerdage. Ved, hvad vandtemperaturen er, før du viger ind. Find ud af, hvad sødybden er, så du kan dykke sikkert. Test din mobiltelefon på land, da transportsignaler forsvinder på mange fjerntliggende søer. Ved, hvor nødopkaldsbokse og redningsudstyr er placeret.

Svøm aldrig alene

Søerne er typisk store, brede og dybe. Selv når søen er overfyldt med svømmere og sejlere, bør du aldrig vove sig alene. Altid svømme med en ven eller i en gruppe. Vær opmærksom på, hvem der er i din gruppe, og hvor de er til enhver tid. Lake rip tidevand kan trække en svømmer under og væk fra kysten meget hurtigt. Lær at genkende søvandsaktioner, så du kan undgå potentielt farlige tidevandsforhold.

Respekter Reglerne

Check for at se, om der er regler for svømmere ved søen, du besøger. Du kan ofte finde skriftlige retningslinjer i brochurer på ranger stationen eller i lokale supermarkeder. På sejlsøer holdes svømmere bortset fra sejlere for at undgå ulykker. Normalt opretholder uovervågede strande bøjer og reblinjer for at udpege badeområder. Bær ikke glasvarer på stranden eller i søen, fordi brudt glas er en fare for svømmere og strandgæster.

Pas på vejrfarer

Lake farer kan komme fra himlen ovenfor. Læs eller lyt til en vejrrapport for søområdet, før du går ud for dagen. Hvis vejret truer med at blive ubehageligt, tag en bærbar batteridrevet radio for at lytte til vejrvarsler. Forlad vandet i den første lyd af torden og genindlæs ikke vandet, indtil mindst 20 minutter efter, at den sidste tordenblade er gået. Evakuere stranden helt i tilfælde af lynnedslag.

Hold børnene sikre

Hvis du tager børn til at svømme i en sø, skal du holde dem inden for din forståelse hele tiden. Stærke undervandsstrømme kan overraskes unge og trække dem på under sekunder. Lad altid dine børn bære redningsvest i vandet. Vær forsigtig med at lade dem komme i vandet efter et måltid, eller hvis de er overopvarmede. Tag en parasol sammen for at give skygge og et køligt sted for børn at hvile mellem svømmer.