Hvordan man bruger kost som behandling for skizofreni

Schizofreni er karakteriseret ved paranoia, vrangforestillinger, hallucinationer, uordeneret tænkning, social tilbagetrækning og kognitionsproblemer, ifølge National Institute of Mental Health. Hvis du eller en person, du elsker, lider af skizofreni, ved du førsthånd, hvordan denne alvorlige psykiske sygdom kan påvirke livet. Typisk behandles skizofreni ved brug af medicin og psykoterapi. Men mennesker med tilstanden har fundet relief fra mange af deres symptomer ved at ændre deres kost. Tal med din psykiater, hvis du vil prøve at behandle din skizofreni med kostændringer.

Reducer sukker, kulhydrat og koffeinindtagelse. Dette vil hjælpe dit blodsukker forblive afbalanceret. Mange lægemidler ordineret til behandling af skizofreni kan ødelægge dit blodsukker, så undgå at overskydende stimulanser kan hjælpe med at holde det på et ønsket niveau. En undersøgelse udgivet af Ernæring og Metabolisme har indikeret en lindring af mange symptomer forbundet med skizofreni ved at følge en lav-kulhydrat kost. Fødevarer, der skal undgås, omfatter slik, sodavand, brød, kiks, nogle frugter og grøntsager og kaffe.

Tilsæt mad, der indeholder essentielle fedtsyrer. Ifølge FoodForTheBrain.org har mennesker med skizofreni reduceret mængder af disse fedtsyrer i deres hjerner, så at tilføje fødevarer, der indeholder dem, kan hjælpe med at behandle sygdommen. Gode ​​kilder omfatter fisk, nødder og olivenolie. Indarbejde dem i kosten kan hjælpe dig med at føle dig bedre og give mere kontrol over din skizofreni.

Forøg dine antioxidantniveauer. Antioxidanter er ansvarlige for at modvirke oxidation i din krop, der kan forårsage andre sundhedsmæssige bekymringer, såsom kræft. Specifikt oplever mennesker med skizofreni øget oxidation i hjernen. Tilføjelse af fødevarer, der indeholder vitaminerne A, C og E, kan hjælpe med at behandle dette problem. Desuden undgår brændt og stegt mad den mængde oxidation, der sandsynligvis vil forekomme i din hjerne. Antioxidant fødevarer omfatter bønner, bær, æbler, blommer og pekannødder.

Tag et daglig multivitamin. Niacinmangel kan producere tankeforstyrrelser, hallucinationer og depression, så at tage en megadose niacin dagligt kan hjælpe dig med at reducere disse symptomer forbundet med din skizofreni. Din læge vil arbejde sammen med dig om, hvor meget du skal få dagligt. Desuden er passende indtagelse af B-vitaminer og folinsyre ansvarlig for at opretholde den kemiske balance i din hjerne. Forøgelse af dit indtag kan hjælpe dig med at opnå denne balance og derved mindske sværhedsgraden af ​​dine skizofreni symptomer. Endelig resulterer mange psykiske sygdomme i en zinkmangel, så din læge kan anbefale at tage et multivitaminholdigt zink. I nogle tilfælde må du muligvis tage disse næringsstoffer separat i tillægsformularen, fordi et traditionelt multivitamin måske ikke har de høje niveauer af de vitaminer, du har brug for.

Skær gluten ud af din kost. Psykisk sygdom frembringer ofte en følsomhed over for gluten, hvilket kan resultere i mange af symptomerne på skizofreni. At eliminere glutenkilder fra din kost vil reducere disse problemer. Gluten er til stede i fødevarer, der indeholder hvede, rug, byg og deres biprodukter. Læs etiketter for at være sikker på, at du helt undgår fødevarer, der ikke er glutenfrie. Fælles fødevarer, du skal undgå, omfatter brød, kiks, mange korn, sojasovs, bagt varer, øl og nogle andre alkoholholdige drikkevarer.