Hvordan man forbedrer mine fodbolddribbling færdigheder

Færdig dribling giver dig mulighed for at styre en fodbolds bevægelse for at opretholde fordelen over en modstander. Færdigheden er brugt til at gøre flere ting i et spil, herunder outmaneuvering en forsvarer, håndtering af en bold i et stramt rum eller fremad ved topfart på et åbent felt. Forskellige øvelser udført alene eller med partnere kan hjælpe dig med at perfektere din dribling.

Dans med bolden

Jo mere dygtige du er ved at bruge forskellige områder af din fodsål, vrist, bold eller yderkanter – jo mere kontrol kan du udøve over bolden, mens du dribler. Udfør en øvelse, hvor du “danser” med en bold. Tryk for eksempel løbende på eller tryk på toppen af ​​bolden med bunden af ​​dine tæer eller din fods bold. Alterner dine fødder mens du banker, så bolden ruller i forskellige retninger. Når du bevæger dig, så prøv at udvikle en rytme. Forlæng dine arme til siderne for at bevare balancen. For at fremme boret, form mønstre med boldens bevægelser, for eksempel en firkant, trekant eller endda dine egne initialer.

Zigzag Around Cones

Udfør øvelser, der kan hjælpe dig med at udvikle den slags skræmmende dribling, som Lionel Messi fra Argentina gør for at overvinde sine modstandere. For eksempel parre op med en anden spiller efter at placere seks til otte kegler på et felt og adskille dem to yards fra hinanden i en linje. Mens din partner hopper på plads, begynder du ved den første kegle og dribler ind og ud af keglerne i et zigzag mønster så hurtigt som muligt. Når du er færdig med kørslen, send bolden til din partner. Fortsæt med at skifte til hver af jer fuldfører 20 reps. Hvis du banker ned en kegle, overvej fumlen som en fejl. Score et point for hvert løb, der udføres uden en fejl. For at øge vanskeligheden skal du indsnævre afstanden mellem keglerne til et værft eller arrangere keglerne i et tilfældigt mønster.

Manøvre for besiddelse

Arbejd med en partner for at finpudse din evne til at beskytte bolden såvel som dribbel under tryk og hovedet for at åbne plads. For eksempel oprette et 20-til-30-yard gitter. På egen hånd eller med trænerenes udkald, prøv at holde bolden inde, mens din partner forsøger at stjæle det væk fra dig. Forestil dig en kamp med keep-away. Hvis din partner formår at stjæle bolden eller bolden kører uden for grænserne, vend roller. Ændre dit tempo ofte og drible mod åbent rum for at undgå din partner. Spil fem til 10 runder, der hver varer i 30 sekunder, og hvile i 30 sekunder imellem hver runde. For at øge vanskeligheden forlænges varigheden af ​​en runde til et minut.

Pick up Speed

Speed ​​dribbling er en vigtig færdighed, der gør det muligt at skabe en angribende fordel på banen. Partner med to andre spillere til at udføre en hastighedsboremaskine, som er struktureret som et relæ løb. Har en spiller begynder med dig på mållinjen, mens den tredje spiller står på kanten af ​​18-yardlinjen eller straffeområdet. Begynd med at drible hurtigst muligt til den tredje spiller på 18-yardlinjen. Send bolden til den tredje spiller og forblive i sin plads. Han skulle drible tilbage til den anden spiller, der står på mållinjen. Den anden spiller må derefter drible bolden til 18-yardlinjen for at afslutte første cyklus. Fortsæt denne cyklus indtil alle tre af dig har driblet 20 længder. Hvis du mister kontrollen over bolden, mens du dribler eller sender bolden til en anden spiller, skal du tælle den som en fejl. For hver længde driblet uden en fejl, score et point. For at øge vanskelighedsniveauet skal du øge afstanden på hvert løbenhed til 30 meter eller øge antallet af cykler, du dribler.