Hvordan man fryser squash og courgette

Sommer er højsæsonen for courgette og andre sommer squash, og hvis du har en have – eller naboer med haver – kan du have mere squash end du ved hvad du skal gøre med. Frysning er en simpel måde at bevare denne sommerbidrag på, og du kan nyde det varme vejrgrøntsager i vinterens kolde dage. Processen svarer til senere modning af vinter squash som butternut, Hubbard, egern og græskar. Imidlertid skal zucchini og anden sommer squash blancheres for at stoppe enzymatisk aktivitet, mens vinter squash er kogt og mashed eller pureed.

Scrub courgette og anden sommer squash med en grøntsagsbørste, og skær derefter squashen i 1/2-tommers skiver. Du kan også grate sommer squash til bagning. Skræl squashen og fjern kun frøene, hvis squashen er stor. Ellers skal skræl og frø være intakte.

Fyld en stor gryde med vand. Placer panden på høj varme og bring vandet til en hel koge.

Placer 4 til 6 kopper squash i en dampkorg eller kolander. Sænk kurven i kogende vand.

Indstil en køkken timer i 3 minutter, så snart vandet vender tilbage til en fuld koge. Alternativt placer dampkammeret over en lille mængde kogende vand, og damp derefter squashen i 1 til 2 minutter. For at dampe squashen skal du sørge for, at grøntsagerne ikke rører ved vandet.

Tag dampkorgkurven fra panden straks, når timeren ringer, og afkøl derefter squashen hurtigt ved at stikke kurven i en skål isvand.

Anbring den afkølede squash i genlukkelige plastfrysesække eller stive plastfrysebeholdere. Mærk posen eller beholderen og fryse squashen straks.

Courgetter og sommer Squash

Vinter squash

Skær vinter squash i stykker, der passer til madlavning – normalt klumper, der måler 2 til 3 inches i diameter. Brug en robust metalske til at fjerne frøene.

Placer klumperne i kogende vand og kog squashen, indtil det er ømt, og du kan nemt gennembore det med en gaffel. Hvis du foretrækker det, skal du placere squashen i en stor kolander eller dampkøbekurv og damp den over en lille smule kogende vand. Du kan også stege vinter squash i ovnen eller kog den i en mikrobølgeovn.

Placer gryden af ​​squash i en vask eller skål fyldt med koldt vand og lad squashen afkøles. Skraber squashen fra skallen med en metalske, så bland den med en gaffel eller puree den i en blender eller fødevareprocessor.

Placer squash i stive plastfrysebeholdere, hvilket giver 1/2 tomme plads øverst på hver beholder. Du kan også lægge squash i genlukkelige plastfrysesække.

Tæt beholderne ordentligt, mærkning og frys derefter.