Er cellulosegummi skadelig?

At læse en fødevareingrediens liste kan få dig til at tænke to gange, før du køber bestemte varer, især med så mange ukendte ord og ingredienser. Mens du måske bekymrer dig om, hvordan nogle fødevaretilsætningsstoffer påvirker dit helbred, er der ingen grund til at bekymre sig om cellulosegummi.

Cellulose er et hårdt kulhydrat, der kommer fra plantens cellevæg. Cellulosegummi, som også kan optræde på etiketten som carboxymethylcellulose, fremstilles ved at omsætte cellulosen, som kommer fra træmasse eller bomuldslint, med en syre. US Food and Drug Administration fandt intet bevis for, at cellulosegummi er farlig eller farlig og anser additivet generelt sikkert.

Cellulose tyggegummi har en række forskellige anvendelser og findes i en række forskellige typer fødevarer. Det er vant til at stabilisere skummet i dit krus øl og hjælper med at forhindre krystallisering af sukker i isning. Cellulose tyggegummi binder også godt med vand og bruges i lavt kalorieindhold som fedtfri is og fedtfattige cookies for at tilføje masse og tekstur. Fødevareadditivet hjælper også med at suspendere frugt i produkter som gelé og frugttærtefyllinger.

Cellulose gummi er ufordøjelig. Når du spiser mad, der indeholder kulhydratet, går det igennem fordøjelsessystemet uden at blive absorberet eller endda nedbrudt. Forbruger store mængder kan tilføje bulk til din skammel og få lidt afførende effekt, forklarer FDA. Det kan dog også nedsætte næringsværdien i den mad, du spiser, når du bruger det i store mængder.

Fødevareproducenter tæller cellulosegummi som kostfiber på fødevaremærket, da det er et kulhydrat, som kroppen ikke kan fordøje. Men cellulosegummi er ikke så sund en kilde til kostfiber som naturlige kilder, ifølge Center for Science i Offentlig Interesse. Naturlige kilder til fiber, såsom frugt, grøntsager og fuldkorn, indeholder andre næringsstoffer, der fremmer et godt helbred. Fødevarer, der indeholder cellulosegummi, har tendens til at være meget forarbejdede.

Hvad er cellulose gum?

Anvendelser og kilder

I kroppen

Ikke en Fiber