Er rød te ok, mens gravid?

At blive hydreret kan føles som en opgave, når du er gravid, især hvis du eliminerer koffeinholdige drikkevarer eller sukkerholdige sodavand i et forsøg på at pleje det ufødte barn. Drikke te kan være en forfriskende måde at tilfredsstille tørst, mens du absorberer teens sunde fordele. Men teterminologi kan være forvirrende, og ikke alle te er ok at drikke, når de er gravid. Før du når til en dampende krus rød te, forstå hvad “rød te” refererer til, da udtrykket selv bærer flere betydninger.

Definitioner

Rød te kan referere til tre forskellige typer te. I nogle lande refererer udtrykket “rød te” til traditionel sort te på grund af den rødlige farve af brygget te. Fordi sort te indeholder koffein, bør gravide kvinder drikke koffeinfri versioner eller undgå dem helt, ifølge den amerikanske graviditetsforening. Rød te kan også henvise til rooibos te, en sydafrikansk urtedrik, der ikke er en te, men snarere en urtekoncentration. En anden type te, rød hindbær blad te, anses for at være OK til forbrug under graviditeten. Gravide kvinder bør gå forsigtigt, når de bruger urtete, herunder rooibos te, da forskningen ikke har bekræftet et sikkert maksimalt forbrugsniveau ifølge den amerikanske graviditetsforening.

Fordele

Forbruger rooibos te giver sunde fordele, da urtekonsumtionen giver antioxidanter, C-vitamin, calcium, kalium, magnesium, jern, zink, natrium og kobber ifølge Mountain Rose Herbs. Rød hindbær blad te indeholder jern, toner livmoderen, øger mælkeproduktionen, reducerer kvalme og lindrer arbejdssmerter, ifølge den amerikanske graviditetsforening. Brug anbefales kun til anden og tredje trimester.

Risici

Drikke urtete kan være skadeligt for dit helbred når det er gravid, ifølge BabyCenter.com. Urter kan have stærke virkninger, og ikke alle urter er blevet undersøgt i forskningsindsatsen med gravide kvinder. Nogle risici forbundet med at drikke urtete, herunder rød te, omfatter stimulering af livmoderen og inducerende abort.

Acceptable Te

Hvis du gerne vil undgå at spise rød te under graviditeten, kan du stadig vælge mellem andre urteindstillinger, der anses for at være sikre for gravide. Acceptable urtete valg omfatter pebermynte, ingefær, lime blomst, stegt byg, rosenhips og timian, ifølge BabyCenter.com. Drikk disse moderat, når du er gravid eller plejer.

Ud over at forbruge kun rød te i moderation skal du beskytte din baby ved at undgå urtete, der vides at være farlig for gravide kvinder. Eksempler på potentielt farlige urtete omfatter anis, katnip, kamille, europæisk mistelte, pennyroyal, rosmarin, salvie og sassafras, ifølge BabyCenter.com. Bemærk, at urter kan betragtes som sikre for at blive integreret i fødevarer, men den steeping proces, der bruges til at lave drikkevarer, gør disse urter risikabelt for gravide kvinder, når de laves i te.

Læs etiketter for potentielt skadelige ingredienser, før du tiger rød te, mens du er gravid, da nogle teblandinger indeholder flere urter. Du kan måske forsøge at hoppe over rød te helt og lave din egen varme drik med honning, frugtjuice, citronskinner, kanel eller nelliker til varmt vand, ifølge BabyCenter.com. Den amerikanske graviditetsforening anbefaler at snakke med din jordemoder eller læge om ideer om sikker urte drikke muligheder.

Usikre teer

Tips