Hvordan man forhindrer bakteriel vækst i mad

Forebyggelse er altid bedst, når det kommer til fødevarebåren sygdom. Ifølge partnerskabet for fødevaresikkerhedspolitik kan fødevareforgiftning forårsage langsigtede problemer. Nyresvigt kan skyldes E. coli, arthritis fra Campylobacter og dødfødte fra Listeria. Spoilage bakterier er, hvad der gør mad i køleskabet ser ud og lugter dårligt, men forårsager normalt ikke sygdom. Patogene bakterier gør dig syg. Disse er usynlige og lugter sædvanligvis ikke eller smager dårligt. Korrekt madhåndtering er det eneste forsvar.

Opbevar mad sikkert

Vælg producere med et kritisk øje for at undgå beskadiget eller beskadiget mad. Sørg for, at det er kølet i butikken. Planlæg at vælge kød sidste, så det ikke sidder i vognen opvarmning.

Forbered mad korrekt

Gør købmandsvarer sidst, så dagligvarer ikke sidde i bilen. Når vejret er meget varmt, eller du bliver forsinket med at komme hjem, bringe en køler for at holde kød og fordærvelighed koldt. Hjemme lægge dagligvarer i køleskabet med det samme.

Indstil køleskabet under 40 grader Fahrenheit og fryseren under 0 grader Fahrenheit. Overbelast ikke køleskabet. Kold luft skal kunne cirkulere for at holde mad ved den rette temperatur.

Opbevar dåse mad væk fra meget høje eller lave temperaturer. Brug ikke dåser, der er dented eller bulging. Læs og følg udløbsdatoer.

Stop bakterievæksten ved at fryse mad. Pak det korrekt i fryseposer med datoen klart markeret. Frysning dræber ikke bakterier, så efter optøning skal du koge hurtigt.

Vask frugt og grøntsager, herunder bagged salat under koldt rindende vand for at skylle bakterier ud af overfladen inden brug. Brug køleskabet til optøning langsomt, eller mikrobølgeovnen til den hurtigste optøning. Mariner altid mad i køleskabet.

Kog al mad til den rette temperatur for at dræbe bakterier. De fleste fødevarer bør opvarmes til 165 grader Fahrenheit for at dræbe bakterier. Køb et kødtermometer af god kvalitet for at tjekke for sikre temperaturer. Opbevar varm mad mindst 145 grader.

Brug små beholdere til at gemme rester, så de køler hurtigt. Brug ikke mad, der har været ude ved stuetemperatur længere end 2 timer. Opvarm rester til en sikker 165 grader.

Vask og tør hænderne før og under tilberedning af fødevarer. Hvis du ikke er sikker på kvaliteten eller sikkerheden af ​​mad, skal du smide den ud.