Hvordan man genopretter binyre sundhed

Binyrerne er placeret oven på nyrerne og spiller en afgørende rolle i produktionen af ​​en lang række hormoner i din krop. Adrenalerne omfatter det endokrine system og er ansvarlige for at aktivere dit stressrespons og regulere adrenalin og cortisol, som hjælper med energi og søvn, og adrenalerne er også med i reproduktionsprocessen. Ubalance i binyrebarket er problematisk for helbredet og spænder fra milde lidelser, såsom binyreudmattelse, til livstruende tilstande som Addisons sygdom. For meget eller for lidt adrenal hormonproduktion resulterer i forskellige symptomer, herunder træthed, svaghed og fordøjelsesforstyrrelser. Gendannelse af binyre sundhed involverer korrekt diagnose, medicinsk indgriben og livsstilsændringer.

Få en fysisk eksamen og lab arbejde til at diagnosticere din tilstand. Forskellige bindehindeforstyrrelser eksisterer, og behandling er en udfordring uden korrekt diagnose. Indledningsvis beskriver beskrivelsen af ​​dine symptomer hos din læge yderligere undersøgelser for at afgøre, om du har en hormonel ubalance. Din læge kan bestille en adrenocorticotropin stimuleringstest og corticotropin-releasing hormon test, for at bestemme dine cortisolniveauer og skelne, om din hypofyse udskiller de korrekte mængder hormon. Andre laboratorier omfatter røntgenstråler eller ultralyd samt yderligere blodhormonniveauer. Dit behandlingsforløb afhænger af testresultater og den specifikke tilstand. Men de grundlæggende livsstilsændringer kan implementeres i de fleste tilfælde af binyreforstyrrelser.

Begynd at spise på skema for at opretholde energi i løbet af dagen. I tilfælde af hormonel ubalance på grund af binyreproblemer er det vigtigt at holde en regelmæssig kostplan for at opretholde blodsukkerniveauet. Blodsukker, der er for lavt på grund af manglende måltider, resulterer i stress på binyrerne. Womentowomen.com foreslår at spise mindst tre velafbalancerede måltider og to snacks imellem for at opretholde sukker og energi. Vælg naturlige kilder til sukker som frisk frugt, grøntsager og fuldkorn. Undgå snacking på kager, kartoffelchips og sodavand. Prøv at spise tæt på samme tid hver dag for at understøtte selv cortisol niveauer hele dagen.

Forbruge vitaminer dagligt gennem mad eller brug af kosttilskud. Vitaminer er afgørende for at opretholde binyre sundhed. At spise en diæt bestående af 4 til 6 portioner frugt, 6 til 8 portioner af grøntsager og tilstrækkelige proteinkilder giver næringsstoffer til at opretholde binyrens balance. Vitaminer C og E samt B-vitaminer findes i citrus og grønne grøntsager. Vælg mælkefedt med lavt indhold af calcium og D-kilder. Fjerkræ, fisk og magert kød er også gode kilder til B-vitaminer, jern og selen, som opretholder binyrens balance. Kontakt din læge om brug af kosttilskud, hvis du vælger ikke at spise næringsrige fødevarer regelmæssigt.

Tag små pauser og tag dig i søvn. I tilfælde af træthed i løbet af dagen, prøv at planlægge små pauser for at hvile dit sind og krop. Tag en 15 til 20 minutters power nap eller bare ligge i et par minutter og hvile dig. Afslapning ud over at få en fuld nat søvn genoplader din krop og hjælper med at udjævne cortisol, som ændres i binyrens lidelser. Prøv at gå i seng på samme tid hver nat og få mindst otte timers uafbrudt søvn.

Træn dagligt og tabe efter behov. Hormonfonden bemærker, at binyrerne kan producere overdreven hormon kaldet aldosteron, hvilket resulterer i tilstanden hyperaldosteronisme. For meget af dette hormon forårsager høje niveauer af natrium og kalium i din krop, hvilket fører til højt blodtryk. Udover medicinsk behandling for denne tilstand, engagere sig i let motion hver dag for at regulere binyrerne. Derudover er reduktion af dit natriumindtag væsentligt samt tab af overskydende vægt. I tilfælde af binyreproblemer, der forårsager mindre hormonproduktion, er motion stadig foreslået for at hjælpe med at regulere dine cortisolniveauer. Engagere i let træning dagligt som at gå, jogge eller cykle.

Tag lakridsrod eller sibirisk ginseng. Licorice rod bruges med ginseng kan stimulere dine binyrerne til at producere mere kortisol. MedlinePlus bemærker, at brug af disse urter sandsynligvis er sikkert, selv om forskning ikke er afgørende for deres effektivitet. Begge urter er tilgængelige som kosttilskud. Kontakt din læge, før du prøver disse urter for at sikre sikkerhed.