Hvordan man holder kogt pasta fra at stikke sammen i en chafing skål

Servering pasta i buffet stil indstilling er udfordrende, du har brug for en chafing skål at holde det varmt. Mens chafingskålen gør et godt stykke arbejde med at sikre varm pasta på efterspørgslen, kan den konstante varme også tørre pastaen ud og gøre pastapinden sammen. Professionel madlavning har et vandreservoir, der damper mad og holder det fugtigt. Hvis du ikke har en high-end chafing sæt, kan du stadig holde din kogte pasta fra at holde sammen.

Kog pastaen, indtil den er al dente – blød, men med en lille modstand. Det vil fortsætte med at lave mad i varmeskålen, så du ikke vil overkoge det.

Opsæt din chafing skål. Lys Sterno nedenunder.

Hæld 1/2 tommer rumtemperatur vand ind i skålen. Dæk fatet og lad vandet varme.

Dræn den kogte pasta i en kolander. Skyl pastaen i koldt vand grundigt i fem minutter. Skylning stopper tilberedningsprocessen og fjerner overskydende stivelse – hvilket kan gøre pastaen klæbrig – fra overfladen.

Drizzle en lille mængde olivenolie på pastaen. Kast pastaen til at belægge den jævnt med olien. Olien føjer fugt og forhindrer også pastaen i at klæbe.

Tilsæt pastaen til vandet i skålen. Udskift dækslet. Vandet i chafing skålen vil dampe pastaen og holde det fugtigt.

Rør pastaen regelmæssigt, så pastaen på bunden ikke overkoges. Tilsæt mere vand, hvis det fordampes, og sørg for, at skålen dækkes mellem brug.