Hvordan man lette smerten af ​​en strække baby mave

Graviditet frigør et arsenal af ændringer på din hud. Hormoner, stretching, stramning, oppustethed og udslæt kan omdanne din engang rolige midsektion til en kugle af kløe, smertefuldt ubehag. Et par livsstilsændringer kan være nok til at lindre dine symptomer, men hvis du fortsætter med at lide, kan din læge ordinere medicin for at gøre dig mere komfortabel.

Påfør en let fugtighedscreme på din hud for at lette smerten, tørheden og kløen forårsaget af at strække huden. Gnid calamine lotion over særligt kløende områder, anbefaler den amerikanske graviditetsforening.

Hydrat godt for at holde din hud bøjelig og smidig. Tilstrækkelig hydrering kan også hjælpe med at forhindre oppustethed og vandretention, som yderligere strækker allerede irriteret hud. Målet er at få mindst 64 ounce vand hver dag, anbefaler den amerikanske graviditetsforening.

Tal med din læge om hudforhold, der er unikke for graviditet, såsom pruritiske urticaria papiller og plaques, prurigo af graviditet eller kolestase. Disse forhold kan forårsage støt, smertefulde læsioner eller kløe og kan behandles med receptpligtige medicin.

Brug løse tøj lavet af åndbare, bløde stoffer, der ikke gnider eller irriterer smertefuld strakt hud.

Brug solcreme, hvis du går udenfor med en udsat midsektion. Sol eksponering kan forværre graviditeten hudforhold, især cholasma eller mørkning af huden, ifølge Mary M. Murry, R.N., MayoClinic.com.