Hvordan man slippe af med psoriasis og eksem

Psoriasis er en hudsygdom, der får hudcellerne op på huden, skaber vægte og forårsager, at huden bliver tør, kløende, rød eller irriteret. Eksem, også kendt som atopisk dermatitis, er en hudlidelse, der normalt ledsager astma eller høfeber. Begge sygdomme er kroniske, hvilket betyder, at der ikke er en “kur”, og de vil aldrig gå helt væk. Der er dog trin, du kan tage for at behandle din hud, når et udbrud opstår.

Undgå sæber, lotioner eller cremer, der har høje koncentrationer af duft eller andre irritationsmidler for at reducere forekomsten af ​​symptomer og mindske symptomernes sværhedsgrad. Brug allergivenlige produkter, når det er muligt.

Undgå at ridse. Hold negle trimmet eller brug handsker for at modstå fristelsen. Brug cool, glat tekstureret tøj for at forhindre irritation af din hud.

Tag et varmt bad. Tilsæt kolloidal havregryn, Epsom salt eller badolie til badet og blød i 15 minutter. Disse genstande vil bidrage til at føje fugt til huden og roligt betændt hud. Brug en mild sæbe til at vaske din hud ved at anvende let tryk i en cirkelbevægelse på skalede områder for at fjerne tør hud.

Påfør kølige, våde kompresser til de områder af din hud, der bliver irriteret eller kløende. Placer rene, tørre håndklæder i koldt vand. Klem ud overskydende vand og læg på huden.

Fugtiggør regelmæssigt. Efter badning skal du blot tørre huden og anvende en generøs mængde fugtighedscreme. I koldere måneder eller hvis du har tendens til at have tørre hud, skal du muligvis anvende fugtighedscreme flere gange om dagen. Hvis det er nødvendigt, anvende en anti-kløe creme eller Calamine lotion. Brug et over-the-counter oral antihistamin som diphenhydramin (Benadryl) eller en 1 procent hydrocortisonkrem.

Sæt i fugt ved at dække din hud om natten. Påfør en salvebaseret fugtighedscreme til skællede områder og pakk dem med plastfolie om natten. Hvis du gør det, lukker fugt ind i din hud og løsner alle skalaer. Om morgenen skal du fjerne plastikpladen og vaske af tør hud eller vægte. Gentag dagligt eller efter behov.

Brug en befugter i dit hjem. Tør, indendørs luft kan forårsage tør hud. Hudtørhed kan forværre eksem eller psoriasis symptomer.

Tag en oral medicin ordineret af din læge eller hudlæge. Medikamenter som retinoid eller methotroxat kan nedsætte produktionen af ​​hudceller og undertrykke inflammation. Sørg for at diskutere at tage disse lægemidler sammen med din læge for at forstå mulige bivirkninger.