Hvordan man vasker hindbær

Hindbær er yderst skrøbelige og modtagelige for ødelæggelse, men du kan forlænge deres holdbarhed naturligt med de rigtige vaske- og opbevaringsteknikker. Fordi hindbær bryder så let, er de særligt sårbare over for naturlige overfladeforme og mikrober, der angriber beskadigede frugter. Minimere mikrobens vækst ved forsigtigt at vaske hindbær i fortyndet eddike, og opbevar dem derefter uden overskydende fugt. Ved hjælp af denne metode kan du nyde rene, friske hindbær i flere dage efter at have ført dem hjem.

Lav et fortyndet eddikebad ved at kombinere tre dele vand og en del hvid eddike i en stor skål.

Med rene hænder skal du forsigtigt placere hindbærene i eddikebadet. Swish bærene rundt med fingerspidserne for at løsne snavs.

Løft forsigtigt hindbærene ud af eddikebadet og læg dem i en kolander. Skyl bærene med koldt vand for at fjerne eddikesmak.

Lin en salatspinner med et par lag papirhåndklæder. Papirhåndklæderne dæmper hindbærene for at forhindre blå mærker og brud.

Placer hindbærene i salat spinner og drej i fem til 10 sekunder.

Køle hindbærene i et enkelt lag i en ren beholder foret med friske papirhåndklæder. Hold beholderen forseglet for at tillade fugt og gasser at flygte, når bærene frigør dem.