Inositol og dets fordele på pcos

Polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, er en hormonel lidelse, der kan forårsage symptomer som menstruelle uregelmæssigheder, infertilitet, acne og vægtøgning. Det øger også din risiko for at udvikle alvorlige sundhedsmæssige forhold som diabetes og hjertesygdomme. Forskning tyder på supplerende med inositol, nogle gange omtalt som vitamin B-8, kan hjælpe med at behandle forskellige aspekter af denne tilstand. Selvom lovende, er der ikke nok beviser til at trække konkrete konklusioner, men inositol er et generelt sikkert supplement. Tal med din læge, før du prøver at få kosttilskud til at administrere PCOS.

Forbedring af fertiliteten

Mayo Clinic navngiver PCOS som den mest almindelige årsag til infertilitet. En undersøgelse, der blev offentliggjort i november 2003 af “European Review for Medical and Pharmacological Sciences”, testede virkningerne af inositoltilskud på uregelmæssig eller fraværende ægløsning hos kvinder med PCOS. Det randomiserede, dobbeltblindede, placebokontrollerede forsøg havde 136 kvinder taget 100 mg inositol to gange dagligt, mens 147 fik placebo. Forskerne fandt, at kvinder i behandlingsgruppen begyndte at opleve normal ægløsning hurtigere og med større frekvens sammenlignet med kontrolgruppen. En undersøgelse i april 2010-udgaven af ​​” Gynækologisk Endokrinologi ‘sammenlignede virkningerne af at supplere med 4 g inositol plus 400 mcg Af folinsyre dagligt eller metformin på stimulerende ægløsning. Metformin er et diabetes stof, der bruges til at behandle insulinresistens, et fælles problem hos PCOS-patienter, der kan bidrage til infertilitet. 50% af metforminpatienterne opnåede spontan ægløsning, og 18,3% af disse patienter blev gravid. 60% af inositolgruppen opnåede spontan ægløsning og 30% blev gravid. Kvinder, der ikke selv kunne opnå graviditet, fik fertilitetsbehandlinger sammen med testbehandlingerne, og 26,1 procent af kvinderne i metformin / fertilitetsmedicinsk gruppe blev gravid, mens 28,9 procent af inositol / fertilitetsmedicinsk gruppe blev gravid.

Reduktion af androgeniveauer

Den overskydende produktion af androgener eller mandlige hormoner er karakteristisk for PCOS og kan forårsage distresserende symptomer som acne og overskydende hårvækst i ansigtet og andre områder. En undersøgelse offentliggjort i marts 2009 udgaven af ​​” European Review for Medical and Pharmacological Sciences ” testede virkningerne af inositol plus folinsyre eller bare folsyre på tilstande, der forekommer hos PCOS-patienter, herunder forhøjede testosteronniveauer. Forskere fandt, at forsøgspersoner, der fik inositol, oplevede betydelige dråber i testosteronniveauerne.

Reduktion af symptomer på metabolisk syndrom

Metabolisk syndrom er en klynge af tilstande, der øger din risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes. De omfatter højt blodtryk, lave niveauer af ” godt ” kolesterol, insulinresistens, høje triglycerider og fedme. PCOS øger risikoen for at lide af alle disse problemer. I marts 2009 undersøgelsen blev det konstateret, at individer med inositol oplevede et fald i triglycerider og diastolisk og systolisk blodtryk samt øget insulinfølsomhed. November 2003-undersøgelsen fandt inositol-tilskud øget niveauer af “godt kolesterol” og førte til vægttab.

Overvejelser for brug

University of Pittsburgh Medical Center states inositol fremstår som et generelt sikkert supplement, men bemærker, at der er en vis bekymring for, at det kan udløse maniske episoder, hvis du lider af bipolar lidelse. Hvis du er gravid, sygeplejerske eller har en lever- eller nyresygdom, skal du altid fjerne anvendelsen af ​​et tillæg med din læge.