Er progesteron produceret af mænd?

Progesteron er ofte forbundet med mange processer, der forekommer i den kvindelige krop. Men ligesom testosteron og østrogen – hver især et mandligt og kvindeligt hormon – er til stede hos både mænd og kvinder, kan progesteron også findes naturligt hos mænd, og det har nogle væsentlige roller inden for mænds sundhed, især reproduktiv vitalitet.

Progesteron

Progesteron er et reproduktivt hormon. Dets hovedinddragelse i den menneskelige krop, for både mænd og kvinder, vedrører reproduktionssystemet. Det har mange generelle virkninger hos både mænd og kvinder, herunder at hjælpe med at reducere angst og gøre det nemmere at falde i søvn, opbygge og opretholde stærke knogler og sænke fordøjelsessystemet.

Rolle hos kvinder

Progesteron er bedst forbundet med dets roller i det kvindelige reproduktive system. Progesteronniveauer er kendt for at spike i en kvindes krop, når ægløsning starter, og markerer punktet med den største fertilitet hos kvinder. Til det formål er en fælles form for prævention, som frigiver progesteronantagonister i kroppen, hvilket forhindrer hormonet i at have nogen virkning på kroppen og reducerer risikoen for graviditet.

Mandlig Produktion

Progesteron hos mænd fremstilles i binyrerne og i testiklerne, ifølge AletrisCenter.com. Mænds produktionsniveauer varierer ikke på en cyklus, sådan som de gør hos kvinder, selvom der er forskellige faktorer som kost, stress og træthed, som kan påvirke produktionen af ​​progesteron på samme måde som andre hormoner kan påvirkes.

Mandlige progesteronbehov

Ifølge AletrisCenter.com har progesteron flere forskellige virkninger hos mænd. I nogle tilfælde kan det bruges til at øge kropstemperaturen hos mænd. Det kan også hjælpe med at slappe af glatte muskler i bronchi, især i behandling af astma og / eller søvnapnø. Det kan hjælpe med at beskytte mod osteoporose og bliver undersøgt som en behandlingsmetode til multipel sklerose.

Prostata Sundhed

Når mændene bliver ældre og hormonniveauerne svinger, kan deres krop opleve ændringer. Nogle af disse ændringer kan forekomme i prostata, som kan forstørres med alderen. Dette kan gøre opgaver som vandladning vanskeligere. Progesteron taget naturligt eller gives som en terapi kan hjælpe med at kontrollere prostata størrelse og andre problemer, der kan opstå i prostata. Og i modsætning til andre hormontilskud, ifølge AletrisCenter.com er der ingen risici forbundet med denne brug af progesteron.