Er torsk en sund fisk at spise?

Torsken du køber kan komme fra Atlanterhavet eller Stillehavet. Begge typer er ens nok til at erstatte den anden, men Stillehavet torsk giver større, tykkere fileter. Torsk er en god kilde til hjertesundede omega-3 fedtsyrer og er især rig på magert protein og vitamin B-12. På downside indeholder nogle typer torsk store mængder natrium, og det er en moderat kilde til kviksølv.

American Heart Association anbefaler at spise fisk to gange om ugen for sine omega-3 fedtsyrer. Disse essentielle fedtsyrer – eicosapentaensyre, eller EPA, og docosahexaensyre, eller DHA – findes i fiskeolie. EPA og DHA lavere niveauer af kolesterol og triglycerider i din blodbane, ifølge Colorado State University. Fed fisk som laks og tun har betydeligt mere omega-3, men torsk gør stadig et godt valg. En 3-ounce servering af Pacific torsk har 0,14 gram kombineret EPA og DHA, som er 13 procent af kvindernes og 9 procent af mænds anbefalede daglige indtag.

Torsk giver dig en god mulighed for magert protein. En 3-ounce servering af Pacific torsk er lav i alt fedt og har kun 72 kalorier. Denne del leverer 15,9 gram kvalitetsprotein, hvilket giver kvinder 35 procent af deres anbefalede daglige tillæg. Mænd har brug for mere protein, så de får 28 procent af deres RDA. Hvis det er absolut nødvendigt, kan din krop konvertere protein til energi, men det foretrækker at bruge det til at udfylde andre livsholdende job, såsom opbygning og vedligeholdelse af muskler, hud, knogler, enzymer og hormoner.

Vitamin B-12 hjælper med at gøre de makronæringsstoffer, du spiser, til energi, og det er vigtigt at holde nerverne ordentligt. Det kan bidrage til et sundt kardiovaskulært system, fordi det sænker homocysteinniveauet i blodet. Homocystein er en aminosyre, der bruges til at lave andre vigtige stoffer, men når mængden i dit blod bliver høj, kan det skade din blodårer og øge risikoen for blodpropper, ifølge FamilyDoctor.org. Du behøver kun 2,4 mikrogram vitamin B-12 i din daglige kost. Tre ounce Stillehavet torsk indeholder 1,96 mikrogram eller 82 procent af din RDA.

Torsken bliver undertiden behandlet med en saltopløsning. Enhver type torsk kan behandles, men den bruges ofte, når fisken er frosset, fordi saltopløsningen forhindrer et overdreven fugtab, når det optøes. Ubehandlet Stillehavet torsk har omkring 77 milligram natrium i en 3-ounce servering. Når den er behandlet, har den samme portion 316 milligram natrium. De to beløb repræsenterer forskellen mellem 5 procent og 21 procent af dit anbefalede daglige natriumindtag. Tjek etiketten på torsken du køber for at være sikker på, at du ikke spiser for meget natrium.

Naturressourceforsvarsrådet satser torsk som en moderat kilde til kviksølv. Fordi kviksølv interfererer med neurologisk udvikling, skal unge børn, kvinder, der er gravide eller bliver gravide, og kvindelige sygeplejersker være forsigtige med mængden af ​​kviksølv, de bruger. De bør begrænse mængden af ​​torsk, de spiser til højst seks portioner om måneden.

Fisk olie til dit hjerte

Rich Kilde af Lean Protein

Vitamin B-12 til normale nerver

Variabel natriumvarning

Pas på moderat kviksølv