Hvordan man genopretter ph i din hovedbund

Genoprette pH i hovedbunden kan forhindre hårtab fra skæl, bakterier eller svamp. Hvert flydende stof på jorden har en pH-værdi eller en syrebaseret måling. Meget få stoffer er neutrale, de fleste er enten sure, såsom eddike eller grundlæggende, såsom blegemiddel. Mennesker er ingen undtagelse fra denne regel og har en pH-balance på ca. 5 på huden, herunder hår og hovedbund. Denne lave eller sure pH fungerer som en beskyttelsesmekanisme, da bakterier ikke kan trives i et surt miljø.

Skyl dit hår og hovedbunden i en blanding af lige dele æblecidereddike og destilleret vand for at genoprette pH hurtigt – efter en træning, der for eksempel øger olien og sveden på overfladen af ​​din hud. Følg denne skylning med rent vand, og sørg for at holde blandingen ud af dine øjne.

Masser en blanding af 1/2 c opvarmet æblecidereddike i din hovedbund. Sæt hovedet i et håndklæde eller plastikkappe for at bevare varmen og bring pH-værdien tilbage. Skyl med rent vand efter 30 minutter og igen, sørg for ikke at få eddike i øjnene.

Brug en pH-afbalanceret daglig shampoo. Kontroller flaskeetiketten – shampoo pH kan variere mellem 4 og 8. Du vil vælge en shampoo med en pH tættere på din hårbunds hårdhed på omkring 5. Hårde shampooer, som dem, der indeholder laurylsulfater, striber hårets naturlige syre Og drej det alkalisk eller grundlæggende, hvilket kan medføre hårproblemer som skæl.

Gendan din pH fra indersiden ud ved at drikke rigeligt med væsker hele dagen. Proponenter for pH-balancering for livet tilskynder til at drikke alkalisk vand, hvilket er en særlig type vand, der har en forhøjet pH. Sveden og olien på din hovedbund tilføjer den samlede pH, som kan ændre sundheden på din hud.