Hvordan man gør sprints på en tredemølle

Sprints er høj effekt, høj intensitet øvelser. Da de er så arbejdskrævende, brænder de en høj mængde kalorier, når du gør dem, og de udløser også en højere metabolisme, når du har pakket ind i din træning. Dette kaldes det overskydende iltforbrug efter motion, eller EPOC for kort. Hvis du er fan af indendørs træning, skal du klatre ombord på løbebåndet for at udføre sprints.

Træd på båndets sider på løbebåndet og start maskinen. Placer en fod ad gangen på bæltet og begynd at gå hurtigt.

Øg dit tempo langsomt for at få din hjertefrekvens akklimatiseret. Kom til et punkt, at du bryder en god sved, og din vejrtrækning er lidt anstrengt. Bliv ved dette tempo i ca. fem minutter.

Tryk flere gange op på pilen på konsollen, når du bryder ind i en sprint. Kør så hurtigt som muligt i 20 sekunder.

Tag fat i håndlisterne og løft din krop i luften. Placer dine fødder tilbage på sidene af bæltet og se timeren på konsollen. Hvil i 40 sekunder, tryk på håndlisterne og løft din krop tilbage i luften.

Sænk dine fødder tilbage på bæltet og gå tilbage til en sprint. Løft dine hænder ud af håndlisterne, når du er tilbage i skridt og kør i 20 sekunder. Placer dine hænder tilbage på håndlisterne, løft dig selv op og læg fødderne tilbage på bælgens sider.

Gentag dine sprintintervaller. Mål for otte til 10 sprints, når du først starter. Tag mindst en dag i mellem dine træningspleje for at genoprette og tilføj en sprint til dine træningstimer hver uge, indtil du kan gøre 15 eller mere.

Afslut med en lys nedkøling. Træd løbebåndet til et moderat jogging tempo og forblive der i to eller tre minutter. Reducer hastigheden igen til et hurtigt tempo og fortsæt med at sænke hastigheden, indtil du går langsomt. Bliv ved dette tempo i to eller tre minutter.