Hvordan man holder sig i form med sacroiliitis

Sacroiliitis er betændelse i sacroiliac joint, hvor hoftebenene er forbundet med sacrum og rygsøjlen. Det forårsager lændesmerter, som nogle gange er ret alvorlige. Det er forbundet med ryggradens inflammatoriske arthritis, men kan også skyldes infektion, Crohns sygdom, ulcerøs colitis eller gigt. Diagnostisk billeddannelse, såsom røntgenstråler, kan vise indsnævring af fællesrummet, erosion af knoglen i området, fælles fusion eller hærdning af ledbåndene. Dette kan blive en kronisk tilstand, og det er vigtigt at holde fitness så meget som muligt. Vedligeholdelse af muskelstyrken understøtter de sacroiliac leddene, og øget fleksibilitet gør bøjning, løft, stående, sidder og går mindre smertefuldt.

Når symptomerne er akut, påfør ispakninger til det smertefulde område op til 20 minutter flere gange om dagen. Efter to eller tre dage, skift til varm varme for at hjælpe musklerne i det smertefulde område slappe af, ifølge University of Cincinnati. Påfør varme til området, inden du gør stretchøvelser, og påfør is efterpå for at reducere smerte og forhindre betændelse.

University of Cincinnati anbefaler også en regelmæssig øvelsesøvelse, som hjælper med at styrke musklerne og forbedre fællesfunktionen i det smertefulde område samt opretholde fleksibilitet. Anbefalede aktiviteter omfatter strækøvelser, svømning og gåture for at forbedre koordinationen og udvikle korrekt krop og muskelbalance.

Undgå aktiviteter, der forværrer din smerte. Disse omfatter at sidde eller stå i lange perioder eller klatre trapper, ifølge Mayo Clinic. Hvis du sidder i lang tid, arbejder du f.eks. På din computer op med jævne mellemrum og bevæger dig rundt. Hvis du er nødt til at stå i lang tid, for eksempel i linjen på banken, bevæge dig rundt i stedet for at stå stille hele tiden. Aktiviteter, der forværrer din smerte, kan forårsage muskelspasmer og gøre det svært at træne regelmæssigt.

Lær og øve yoga for at øge fleksibiliteten og styrke dine kerne muskler, der understøtter sacroiliac joint.