Hvordan man øger dit lodrette spring til volleyball

Evnen til at hoppe højt er værdsat blandt volleyballspillere på grund af de offensive og defensive våben, det tilføjer til dit arsenal. Lodret hoppe er vigtig for at spiking bolden såvel som at forsvare mod pigge fra din modstand. For nogle atleter er et overordnet vertikalt spring noget, de er begavede med. Flertallet har brug for at bygge og skære det som enhver anden atletisk færdighed. Med nogle enkle øvelser og teknikker kan du bygge op til et imponerende vertikalt spring.

Test din hoppe evne. Stå ved siden af ​​en ydervæg med et stykke kridt i din hånd. Hop så højt som muligt ved at bruge kridt til at markere væggen i højeste punkt på dit spring. Find højden af ​​dit mærke med et målebånd. For hver to uger skal du teste dig selv for at måle dine fremskridt.

Byg nedkropsstyrke med modstandstræning. Brug øvelser som benpressen, dødløft og squat, som efterligner underkropshopping bevægelsen. Træn med moderat tunge vægte for at forbedre din styrke. Vælg vægte, der gør det muligt for dig at gøre ikke mere end 10 reps pr. Sæt, men ikke mindre end 5. Stræder træning for din underkrop en gang om ugen.

Træn eksplosiv kraft med dybdespring. Start ud ved at stå på en en-til to-fods platform eller bænk. Hop ned fra platformen lander med begge fødder på en gang. Når du lander, skub ned og hurtigt vende retning til et hop. Brug det momentum du har fået til at hoppe ned fra platformen for at drive dig så højt som muligt. Dybdespring lærer dine muskler at indgå hurtigere.

Lær at bruge dine arme til at generere mere kraft. Når du knepper før dit hop, kaster du kraftigt dine arme ned. Når du vender tilbage, skal du svinge dine arme tilbage så hurtigt som muligt. Når du når det højeste punkt i dit spring, vil dine hænder være i perfekt position for at blokere spikes fra modstanderne.

Forbedre din tjener med det tre-trins lodrette spring. Øv med en linje på gulvet for at efterligne linjerne på banen. Start fra ca. 15 fod fra linjen. Tag tre trin mod linjen og tag af fra begge fødder, hoppe så højt som muligt. Brug din arm swing til at hjælpe dig. Sørg for at du ikke krydser linjen før hoppet, hvilket ville være en overtrædelse af reglerne i en spilssituation.