Hvordan man rækker en tandem kajak

Tandem kajakker er udstyret med to sæder og giver en god måde for to personer at komme ud på vandet. Roning, eller padling en tandem kajak tager lidt øvelse, kommunikation og koordinering. Begge ryttere skal synkronisere deres bevægelser. Det er almindeligt at ramte de andre ryttere padle ved et uheld, når du først lærer, men med øvelse og timing kan du få bevægelsen nede.

Bestem hvilken person der vil sidde i fronten. Typisk vil du have den svagere eller mindre person at sidde i fronten, fordi personen i ryggen tager en større del af styringen af ​​kajakken. Kajakken fremdrives stort set fra bagsiden.

Grip padlen med dine hænder placeret lidt bredere end en skulderbredde. Flyt din venstre padle i en fejende bevægelse, så den vinkler nedad og fejer ind i vandet og trækker ud igen. Følg dette ved at flytte din højre padle i en fejende bevægelse, så det gør det samme på højre side for at fuldføre slagtilfælde. Lad en person dyrke padle ad gangen. Målet er at blive fortrolig med bevægelsen og rytmen. Når du har det godt, forbered dig på at koordinere din padling.

Bestem hvilken side du vil starte på. Nedtælling og start sammen på en synkroniseret måde, feje dine padle til den ene side og derefter den anden. Personen i ryggen skal se på passagerens bevægelse og matche rytmen.

Koordiner dine sving. Når du skal skifte retning, er det lettere for passageren at svinge padlen i en fremadgående bevægelse for at padle fremad, mens rytteren i ryggen udfører baglæns ved at feje padlen i omvendt retning. Kommuniker med hinanden, når du skal vende, så hver person ved hvilken retning at padle ind.