Jeg har mavesmerter efter at have spist kylling

Mavesmerter efter at have spist kylling er højst sandsynligt forbundet med madforgiftning, hvis det sker i en isoleret forekomst. Kylling kan blive forurenet af campylobacter eller salmonella, to fælles bakterier i berørt kylling. Hvis du bemærker at du udvikler mavesmerter hver gang du spiser kylling, kan du have en fødeintolerance eller allergi. Dine symptomer skal rapporteres til din læge, så snart de udvikles til effektiv behandling.

Fødevareforgiftning fra kylling opstår, hvis kyllingen er undercooked, er kommet i direkte kontakt med dyreafføring eller er forladt for længe. Efter at have spist kylling, der er forurenet, vil du udvikle mavesmerter, diarré, opkastning, kvalme og kramper inden for et par timer. For at forhindre madforgiftning med kylling skal du vaske dine hænder før og efter håndtering af rå kylling, sørg for, at kyllingen er fuldt kogt, og at den ikke kommer i kontakt med eventuelle overflader, som kan være forurenet.

De fleste tilfælde af madforgiftning forårsager voldelige og overdrevne forekomster af diarré og opkastning, hvilket kan føre til dehydrering. Hvis du ikke kan stoppe opkastning, må du ikke spise eller drikke i to timer. Fødevareforgiftning har ingen kur og er mest effektivt behandlet med hvile, forandrer din kost og drikker mere klar væske. Spis kolde fødevarer, såsom toast, hvid ris, bananer, kogte kartofler og gulerødder, indtil dine afføring bliver normale. Undgå mad og drikkevarer, der kan forværre tarmene, såsom koffein, krydret mad og alkohol.

Fødevareallergier og intolerancer er to tilstande, der kan forårsage mavesmerter efter at have spist visse fødevarer. Visse kyllingretter er lavet med madallergener, såsom æg, hvede, mælk og soja. F.eks. Kan stegt kylling indeholde hvede fra brødkrummerne og æg i smeten. Nogle forarbejdede kyllinger indeholder tilsætningsstoffer, såsom lactose og MSG, som kan forårsage symptomer på fødeintolerans. Fødevareallergier er forårsaget af en defekt i immunsystemet, mens fødeintolerancer er et resultat af manglende evne til fordøjelsessystemet til korrekt behandling af visse ingredienser, sukkerarter og proteiner.

En eliminerende kost kan bruges til at identificere, om kylling forårsager bivirkninger i kroppen. Stop med at spise kylling i to uger. Hvis du oplever nogen reaktioner i løbet af denne eliminationsperiode, skal du dokumentere hvilke fødevarer der udløste symptomerne. Efter de to uger skal du spise en ounce kylling og registrere, hvordan din krop reagerer på det. I løbet af de næste par dage øger mængden af ​​kylling du spiser med en ounce. Brug kun almindelig kylling, der ikke forarbejdes, forkogt eller krydret. Tal med din læge om dine resultater.

Fødevareforgiftning fra kylling

Behandling

Allergi og intolerance

Eliminerende kost