Langsigtede effekter af boksning

Rystet babysyndrom er et resultat af gentaget hjerne traume fra snavs af hoved og nakke, en tilstand, der kan forårsage alvorlig hjerneskade og død. Boksning underviser hoved og nakke til næsten identisk traume, om end til et hoved og en nakke, der bedre kan absorbere påvirkningen. Denne og andre belastninger fra boksning kan have effekter, der varer langt ud over en boksekarrians slutning.

Når du modtager en kraftig boksestans, snaps hovedet baglæns eller til siden. Din hjerne flytter med det, men næsten aldrig i samme hastighed. Da din hjerne er konsistensen af ​​rumtemperatur smør, betyder det, at det vil slam eller skrabe mod indersiden af ​​din kraniet. På kort sigt forårsager dette desorientering og tab af bevidsthed, du ser i ringen. På lang sigt kan det føre til alvorlig hjerne dysfunktion. Skader på hænderne er også værd at bemærke – en fælles langsigtet effekt, men ikke så skræmmende.

Også kaldet “kronisk traumatisk encefalopati” er denne lidelse så almindelig for boxere, at den er opkaldt efter sporten. Det er en samling hjerneproblemer, der stammer fra gentagne mindre til moderate hjerne traumer i løbet af år – typisk mere end 10, men nogle gange så få som seks. Symptomer på demenspugilistica omfatter hukommelsestab, demens svarende til Alzheimers sygdom og motoriske problemer, der ligner Parkinsons.

Menneskelige hænder er ikke bygget til at stå op for de slag, de tager under en karriere for amatør- eller karrierebokse. På grund af dette udvikler mange langtidspensionerede og pensionerede boksere symptomer på slidgigt i deres hænder. Denne smerte kommer fra hævelse i fingersammenføjningerne og forringelse af brusk, der dækker dem. Alvorlighed kan variere fra irriterende smerter til hævelse, der låser fingersamlinger på plads, hvilket begrænser bevægelsesområdet.

Hvis du lænker lang nok, vil du opretholde nedskæringer på dine kinder og omkring dine øjne, og du vil sandsynligvis bryde din næse mindst en gang. Disse billeder heler ind i et særpræg, herunder en skæv eller flad næse og arvæv på ansigtet. Hundens race “pug” er opkaldt efter dette udseende. Selvom det ikke er så alvorligt eller livsforandrende som demenspugilistica eller arthritis, er dette en anden potentiel langsigtet effekt af boksning, som potentielle pugilister bør overveje.

Årsager til skade

Demens Pugilistica

Gigt

Kosmetiske effekter