Mælkesyre og svampekramper

Svømning er den næstbedste sportsaktivitet, rapporterer centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse. Denne aerobic aktivitet bruger de fleste af dine større muskelgrupper, så deltagelse i regelmæssig aerob motion som svømning giver sundhedsmæssige fordele. Du skal svømme i et sikkert tempo for dit fitnessniveau for at undgå mælkesyreopbygning, der kan forårsage svampekramper eller pludselige ufrivillige muskelkontraktioner.

Energi

Dine muskelceller har brug for energi for at kunne indgå kontrakt. I normale daglige aktiviteter bruger en kemisk reaktion i muskelcellerne glukose – sukkerformen i blodet – og ilt til at producere ATP, adenosintrifosfat, at det derefter brænder som energi. Under intens træning sker denne reaktion for langsomt for at give muskelen tilstrækkelig energi, så den bruger glykogen, en lagerenhed til glukose i cellen. Når muskelcellerne bryder ned glykogenet, en proces, der ikke kræver ilt, producerer det biproduktet kendt som mælkesyre.

svømning

Alle aerobiske aktiviteter kræver ilt. Mens du svømmer, hold din slagtilfælde stabil og rytmisk, så du kan holde vejret for at give ilt til dine muskelceller. Når svømningen bliver anstrengende, bliver din vejret bearbejdet, og du kan ikke give tilstrækkelige mængder ilt til dine celler. For at fortsætte med at arbejde, stopper dine muskler derefter aerobt og begynder den anaerobe nedbrydning af glykogen, der fører til produktion af mælkesyre.

effekter

Da mælkesyre opbygges i musklerne, øger den surheden af ​​cellen og de omgivende væsker. De kemiske reaktioner, der er nødvendige for at nedbryde glykogen og bruge det som energi, kan ikke lide sure omgivelser, så energiproduktionen går langsommere og påvirker musklernes evne til at holde kontrakt. Dette får dine muskler til at blive trætte. Fortsat at svømme og forsøge at bruge muskler, der ikke har nok energi til at holde kontrakt, kan bidrage til muskelkramper under svømning.

Forebyggelse

Muskelkramper kan forekomme under enhver form for motion som løb, svømning eller cykling. Dehydrering, belastning og træthed kan bidrage til opstart af svømmekramper. Selv om der ikke er nogen måde at forhindre svampekramper i alle tilfælde, skal du sørge for at drikke mange væsker før, under og efter din svømmetur og gå i et behageligt tempo, der giver dig mulighed for at trække vejret regelmæssigt og dybt. Indtag nok ilt til at understøtte den aerobiske produktion af energi og mindske risikoen for mælkesyreopbygning.