Hvordan man identificerer potentielle barrierer i læring hos børn

Succes i skolen er ikke let at nå frem til alle børn, og mange oplever barrierer, der gør udfordring læring. Børn kan have svært ved at forstå nye begreber, en manglende evne til at fokusere længe nok til at lære materialet præsenteret eller en udiagnostiseret handicap. Evnen til at genkende potentielle barrierer gør det muligt for dig at arbejde sammen med dit barns lærer for at gennemføre alternative instruktionsstrategier, så dit barn er i stand til at lære.

Se på dit barns lektier og klassearbejde. Du kan opdage de områder, som dit barn har svært ved at analysere, hvilke kvaliteter han modtager, og hvorfor rådgiver Rock Moore og Michelle A. Moore, forfattere af “Active Teaching and Learning Strategies: Oprettelse af en blueprint for succes.” Dårlig karakterer kan fremhæve emner eller begreber, dit barn ikke forstår, så du kan begynde processen med at opdage, hvilke hindringer der forhindrer ham i at internalisere specifikke oplysninger.

Se, hvordan dit barn bruger sine fine motoriske færdigheder, som er de færdigheder, der gør det muligt for dit barn at udføre opgaver som skrive læseligt, skære med saks og limning. Disse færdigheder er vigtige komponenter til succes i skolen, fordi de gør det muligt for dit barn at gennemføre en række skolerelaterede opgaver, der er designet til at øge forståelsen, ifølge Christine MacIntyre, forfatter til “Identifikation af yderligere læringsbehov: Lytte til børnene”. Hvis dit barn kæmper for at danne breve eller udføre praktiske opgaver, bør du overveje at tale med sin lærer for at lære måder at hjælpe ham med at forbedre sin gode motoriske færdigheder.

Identificer, om dit barn har svært ved at sidde stille og være opmærksom. MacIntyre skriver, at nogle børn har svært ved at lære, fordi de hellere vil bevæge sig omkring at gøre ting end at sidde stille og lytte. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er en diagnose, der ofte ledsager kronisk rastløshed og impulsiv adfærd. Selvom dit barn ikke har ADHD, kan du med dit barns lærer om alternative måder at tilskynde koncentration til, som at vende sit skrivebord væk fra sine jævnaldrende, hjælpe dit barn med at forbedre sig i at lære.

Bestem, hvor meget tid dit barn bruger aktivt at engagere sig i fagmateriale. Mange børn er visuelle elever og lytter blot til en lærer snak giver dem ikke mulighed for at forstå det materiale, der præsenteres. Moore et al. Skriv, at børn ikke kan lære uden at prøve, hvad de bliver undervist. Videnskabelige eksperimenter, kunstprojekter og rollespil spiller alle vigtige dele i dit barns evne til at behandle det, han lærer. Tal med dit barns lærer for at se, hvor meget tid han er aktivt engageret og overvej at tilføje nogle aktive læringsmuligheder hjemme for at supplere det der sker i skolen.

Få dit barns syn og hørelse kontrolleret. Det er svært for et barn at lære, om han ikke kan se eller høre godt. MacIntyre skriver, at handicap ofte præsenterer læringsbarrierer fordi de gør den akademiske præstation endnu vanskeligere. Hvis dit barn ikke kan se godt, kan briller hjælpe ham med at gøre betydelige fremskridt på skolen. Høreproblemer kan løses med høreapparater eller anden placering i klasseværelset.