Hvordan man undgår split ends og hårbrud

Spaltede ender er udtrykket givet til de pauser, du opretholder i enderne af håraksler. En splittelse er adskillelsen af ​​hårcellelag. Spaltede ender og overordnet hårbrud kan gøre dit hår tørt, skrøbeligt og mere modtageligt for afgivelse. Vedligeholdelse af dit hår korrekt kan hjælpe dig med at forhindre split ender og hårtab.

Undgå split ends og hårbrud ved at bruge den korrekte type hår styling værktøjer på dit hår. For eksempel kan brugen af ​​en kam eller børste med fine børster forårsage, at dit tykke hår bryder sammen, især hvis du kæmmer det groft eller mere end nødvendigt. Vælg en børste med større, fastere børster, der kan klare tykt, krøllet eller bølget hår. Selvom teksten i dit hår er fint, skal du begrænse mængden af ​​børstning for at forhindre skade.

Shampoo dit hår kun så ofte som nødvendigt for at undgå split ends. Hvis du har en olieagtig hovedbund, kan du stadig finde en daglig vask er i orden, men at vælge en mild shampoo kan begrænse eksponeringen for kemikalier, der kan forårsage hårbrud, når de bruges i overflod. Den amerikanske osteopatiske College of Dermatology foreslår massering af shampoo i din hovedbund for at fjerne olier og lade sudsene løbe ned i hårets længde for at rense enderne for at minimere virkningerne af hårde kemikalier og overvaskning.

Tilstand dit hår for at tilføje fugt. Konditionere håret lejlighedsvis – hyppigheden afhænger af hvor ofte du vasker dit hår – kan holde håret ude af at blive for tørt. Tørt hår er mere tilbøjelige til at ødelægge.

Forgive perms, relaxers og andre kemiske baserede hårbehandlinger, når du bemærker, at dit hår bliver skørt og tørt. Kemikalierne kan tørre dit hår ud og øge sandsynligheden for brud.

Få regelmæssige trimme for at undgå split ends. AOCD siger, at den eneste måde at permanent slippe af med splitte ender er at skære dit hår over splittet. Du kan også forhindre hårbrud ved at opretholde sunde låse; trimning af enderne forhindrer dem i at blive for tørre og sprøde. Hvis du bærer dit hår i løs stil, kan det også være med til at holde håret fri for brud, stramme fletninger og cornrows kan beskadige hårets aksel, nogle gange permanent.