Er et kaliumniveau på 3,0 farligt?

Kalium er et mineral, der er nødvendigt for nerven og muskelfunktionen, især hjertets muskler. Lavt indhold af kalium, kaldet hypokalæmi, forekommer af mange grunde. Normale blodniveauer af kaliumområde mellem 3,5 og 5,0 milliequivalenter pr. Liter eller mEq / L, ifølge Gale Encyclopedia of Medicine. Niveauer mellem 3,0 og 3,5 eller derunder betragtes som mild hypokalæmi, niveauer mellem 2,5 og 3,0 betragtes som moderate. Normalt er niveauer på 3,0mEq / L ikke farlige hos raske mennesker. Symptomerne vises normalt ikke, før niveauerne falder under 3mEq / L, siger Stanford University.

Personer med visse sundhedsmæssige problemer er mere tilbøjelige til at udvikle symptomer, selv ved kaliumniveauer på 3mEq / L. Personer, der har hjertesygdomme såsom hjertesvigt, venstre ventrikulær hypertrofi – en udvidelse af hjertets venstre pumpekammer – eller nedsat blodgennemstrømning, kendt som hjerte-iskæmi, er mere tilbøjelige til at udvikle symptomer med milde til moderate niveauer af hypokalæmi . Alkoholikere er også mere tilbøjelige til at få symptomer med milde til moderate dråber i kaliumniveauer. Receptpligtige diuretika er den hyppigste årsag til hypokalæmi, hvor mange som mellem 10 og 40 procent af personer, der tager thiaziddiuretika, har hypokalæmi, rapporterede F. John Gennari, MD ved University of Vermont School of Medicine i august 1998-udgaven af ​​den nye England Journal of Medicine.

Symptomer på hypokalæmi omfatter benkramper, forstoppelse, muskel ubehag, forvirring og svaghed. Symptomer som uregelmæssig hjerterytme forekommer normalt ikke, før niveauerne falder til 2mEq / l eller mindre, men hjertesymptomer er sjældne hos personer, der ikke har hjertesygdom, siger dr. Gennari. Ændringer i elektrokardiogrammet kan begynde, når niveauerne falder til 3mEq / L, med fladning af T-bølger, ST-segmentdæmpning og mere udtalte U-bølger. Lammelse, der kan starte ved fødderne og bevæger sig opad, hvilket i sidste ende resulterer i åndedrætsbesvær, kan udvikle sig på samme niveau.

En diagnose af hypokalæmi er lavet på basis af laboratorieresultater. Ikke symptomer. En læge trækker en blodprøve fra en vene til testen. En EKG hjælper med at diagnosticere potentielt skadelige uregelmæssigheder i hjerteslag.

Mild hypokalæmi kan ikke kræve behandling. Øget kostindtagelse af kalium med fødevarer som bananer, mælk, jordnøddesmør, appelsiner og tomater kan hjælpe. Ved niveauer på 3mEq / L lever oralt kaliumtilskud sædvanligvis tilstrækkelig behandling. Når niveauer falder under 2,5mEq / L, kan intravenøs kaliumindgift være nødvendig.

Risici

Symptomer

Diagnose

Behandling