Hvordan man bruger salicylsyre til at fjerne vorter

Salicylsyre, et kaustisk stof, kan behandle en lang række hudproblemer, herunder acne, psoriasis, dermatitis, corns, calluses og vorter. Mange over-the-counter vorte behandlinger, til plantar vorter på fødderne og almindelige vorter på fingre og hænder, indeholder salicylsyre. Enkel at bruge, denne syre vil generelt fjerne en vorte inden for flere uger, hvis det anvendes regelmæssigt og korrekt.

Vælg et passende produkt til at behandle din specifikke vorte type. Over-the-counter salicylsyre præparater kan behandle plantar vorter, som vokser på fodsålerne og vorter på andre fælles områder, såsom hænder og fingre. Produkterne er gearet til nem anvendelse på det specifikke område. For eksempel kan klæbende puder imprægneres med salicylsyre, så de kan sidde fast over plantarvorter.

Vask og tør wart og omgivende hudområde. Dette forbereder vorten til salicylsyreapplikationen. Syren vil kunne trænge ind i det og gøre sit arbejde.

Påfør salicylsyre som angivet i produktets emballage. Generelt vil du enten blive rettet til at påføre en væske på vorten og dække den med en bandage, eller du vil sætte en klæbemiddelpude gennemblødt med salicylsyre over vorteret.

Lad salicylsyre på vorten som angivet på produktets pakke. Dette vil typisk være mellem 24 og 48 timer ifølge Mayo Clinic. Dækningen skal forblive på plads hele tiden. Udskift det, hvis det falder inden for den fastsatte tid.

Fjern dækket, vask syren ud og genpåfør den som angivet. Mayo Clinic anbefaler, at død hud skal indleveres fra vorten, inden der påføres mere syre. Området kan gennemblødes i varmt vand i 10 minutter for at gøre arkivering lettere.

Fortsæt processen indtil vorten er helt fjernet, hvilket kan tage flere uger. Syren vil ødelægge lidt mere vorte med hver applikation, indtil den sidste af den døde hud endelig kan arkiveres væk.