Knæskader og sprint

Sprinting kræver meget strøm fra dine benmuskler og placerer en enorm mængde kraft på knæene. Stam på dine benmuskler og knæ kombineret med de pludselige retningskift og pludselige stop i sporten skaber et potentiale for knæskader. Disse skader omfatter muskelstammer, meniscus tårer og knæforstuvninger. Kontakt din sundhedspersonale om forebyggelse og behandling af knæskader i forbindelse med sprint i sport.

Knæskader

Fælles knæskader blandt atleter omfatter menisk tårer og knæforstuvninger. En menisk tåre er en tåre i brusk, der ligger mellem knæets knogler. Et knæforstuvning er, når et eller flere af ledbåndene rundt om knæet bliver strakt eller revet. Musklerne omkring dit knæ, især dine hamstrings, er også modtagelige for at rive. Andre knæskader omfatter patellofemoral smertsyndrom, som er generelt knæsmerter og iliotibiliserende båndsyndrom, hvilket er betændelse i dit iliotibialbånd, der fastgøres på ydersiden af ​​dit knæ. Symptomer forbundet med knæskader omfatter hævelse, smerte, ledstivhed, muskel svaghed og led ustabilitet.

sprint

Sprinting kræver kraftige muskelsammentrækninger fra dine hamstrings og quadriceps muskler, hvilket kan resultere i en muskelspred og trække på knæleddet. Et pludseligt stop eller retningsændring, mens sprint i sport, som fodbold og basketball, kan forårsage en menisk tåre eller knæspræling. Risikofaktorer for knæskader mens sprinting omfatter dårlig konditionering, overtraining, tidligere knæskade og forkert justering af ankel, knæ og hofte. En undersøgelsesartikel fra 2003, der blev offentliggjort i tidsskriftet “Canadian Family Physician”, rapporterer også, at svage og ufleksible muskler i lår og kæl kan øge risikoen for skade, herunder knæskader.

Behandling

For at reducere dine symptomer og fremme helbredelse, undgå smertefulde aktiviteter, is det berørte område og bære en kompressionspakning. Tag antiinflammatoriske lægemidler og hæv dit ben, hvis hævelse vedvarer. Diskuter med din læge andre behandlingsmuligheder, såsom knæbøjle, fysioterapi og kirurgi. For alvorlige skader kan det tage fire til tolv uger, før du kan vende tilbage til sprint og normale aktiviteter.

Forebyggelse

Når du vender tilbage til sprint og andre aktiviteter, kan din læge råde dig til midlertidigt at bære en knæbøjle for at mindske risikoen for at blive genoptaget. Derudover skal du bære understøttende sko, der giver tilstrækkelig pude; disse kan hjælpe med at opretholde en passende knæjustering og fungere som en støddæmper, mens du springer. Orthotics kan også være nødvendigt, hvis du har flade fødder eller høje buer. Udfør også en opvarmning og stræk før sprintning for at opretholde god fleksibilitet. Udfør styrketræninger, såsom enkeltbenhoppe og lunger, for at styrke dine benmuskler og beskytte dine knæ. Til sidst forhindrer du løbende hastighed og afstand langsomt med fokus på den ene eller den anden ad gangen for at forhindre overbelastning og genoptagelse af dit knæ og omgivende muskler.