Hvordan man beskytter en tatovering fra solen

Tatoveringspleje er en vigtig del af inkapningsprocessen, især efter at du lige har brugt dine hårdt tjente penge på en ny tatovering. Du vil måske vise det til alle dine venner, men pas på, når du går ud i solen for at forhindre, at dit kunstværk falder. TeensHealth fra Nemours Foundation anbefaler at lade tatoveringen heles helt, inden den udsættes for sollys. Kontakt din læge, hvis der er tegn på infektion, hævelse eller smerte.

Anbring et bandage over hele tatoveringen i de første 24 timer efter påføring. Rør ikke ved tatoveringen eller vælg ved det under helingsprocessen.

Brug tøj, der dækker tatoveringen, når du går ud i solen, indtil tatoveringen og huden er helet. Udsæt ikke tatoveringen for direkte sollys eller anvend solcreme til den helbredende hud i tre uger efter påføring.

Påfør et tykt lag af SPF 30 eller højere solcreme over tatoveringen mindst 30 minutter før du går ud i solen i lange perioder. Brug solcreme på alle tatoveringer, ikke kun de nyligt anvendte. Overdreven sol vil forårsage fading på en tatovering af enhver alder.

Hold tatoveringen tør i mindst tre uger efter påføring. Undgå at svømme eller bløde tatoveringen i lange perioder, da dette vil øge faren for at falme, især i kombination med sollys. Et kort brusebad vil ikke forårsage problemer.

Genanvend solcreme hver anden time, især hvis du svømmer eller laver en aktivitet, der får dig til at svede overdrevent.