Er det sikkert at bruge natriumbicarbonat under graviditeten?

Natriumbicarbonat er det kemiske navn for bagepulver, som har formlen NaHCO3. Hvis du er gravid, kan du undre dig over, om det er sikkert at bruge natriumbicarbonat i fødevarer og i andre husholdningsapplikationer, især fordi mange kemikalier, der ellers er sikre, kan være giftige for et ufødt barn. Heldigvis er natriumbicarbonat helt sikkert i mange anvendelser.

Betydning

Selvom det nok er bedst kendt som kogepulver, er et blegemiddel, der bruges til at hjælpe hurtig brød og kager, steget, er natriumbicarbonat et kemikalie med interessante egenskaber. Under forskellige omstændigheder kan det virke som enten en mild syre eller en mild base, men i husholdningsapplikationer er det næsten altid en mild base, forklarer Drs. Reginald Garrett og Charles Grisham i deres bog “Biochemistry.” I modsætning til stærke baser, herunder løg og ovnrens, er natriumbicarbonat ikke grundlæggende nok til at forårsage skade på kontakt.

Fungere

Der er flere måder, hvorpå du kan komme i kontakt med natriumbicarbonat eller skal bruge det under graviditeten, som alle er helt sikre. Du kan være velkommen til at fortsætte med at bage med natriumbicarbonat som et opslæmningsmiddel, og hvis du tidligere har brugt det som overfladerens, er det helt sikkert at fortsætte med at gøre det. Faktisk er natriumbicarbonat mildere end mange andre kemiske rengøringsmidler, og afgiver ikke skadelige dampe.

Funktioner

Der er en brug for natriumbicarbonat, som mange gravide kvinder sætter pris på, selvom de aldrig har brugt kemikaliet til dette formål før graviditet – som en antacida. Som drs. Mary Campbell og Shawn Farrell forklarer i deres bog “Biochemistry”, at natriumbicarbonat reagerer med mavesyre for at fremstille det uskadelige kemikaliesabsalt, kuldioxid og vand. Da gravide kvinder ofte har halsbrand eller sur maven under deres graviditeter, 1/4 til 1/2 tsk. Af natriumbicarbonat helt opløst i 1/2 kop vand kan virkelig hjælpe. Bare vær sikker på at den er helt opløst, før du drikker løsningen.

Overvejelser

Så længe du har været hos en fødselslæge for at diskutere kost og ikke er på en natriumbegrænset plan, er det helt sikkert for dig at bruge natriumbicarbonat som antacid. Hvis enten din fødselslæge eller din læge har anbefalet at holde dig væk fra natrium, vil du gerne diskutere brug af natriumbicarbonat først hos lægen, da det indeholder natrium, ligesom bordssalt. For kvinder på natriumbegrænsede kostvaner omfatter andre antacida muligheder Tums og Mylanta.

Ekspertindsigt

Hvis du har tænkt på at erstatte nogle af dine husholdningsrengøringsmidler med natriumbicarbonat, simpelthen fordi det er så sikkert for dig som en gravid kvinde og vil fortsætte med at være sikker, når der er en ny baby i huset, er der mange måder, hvorpå du Kan bruge det. Du kan drysse det på tæppet før støvsugning for at hjælpe med at tage lugt op, du kan klæde dig med det til rengøring af fuger, fliser og tællere, og du kan sætte det i køleskabet i en åben kasse eller skål for at holde køleskabet lugtende neutralt .