Lavt kalium og svimmelhed

Kalium er et vigtigt mineral, der er nødvendigt for flere legemsfunktioner. Det hjælper med at holde den rigtige syre-base balance i kroppen, spiller en rolle i fordøjelsen af ​​proteiner og kulhydrater, hjælper hjertet med at opretholde en regelmæssig rytme, og den understøtter muskelvæksten. Lavt indhold af kalium kan føre til en række symptomer, og i alvorlige tilfælde kan det være livstruende. Hvis du oplever svimmelhed eller andre symptomer, og tror at dit kalium er for lavt, skal du kontakte din læge, der kan bekræfte en diagnose og fremsætte anbefalinger om behandling.

En simpel blodprøve kan hjælpe med at afgøre, om du har hypokalæmi, et lavt indhold af kalium i dit blod. Et normalt interval ligger mellem 3,7 og 5,2 mEq / L eller milliækvivalent pr. Liter. Et niveau på mindre end 2,5 mEq / L betragtes som livstruende. Lavt kaliumniveau kan forårsage symptomer som forstoppelse, træthed, muskelsvaghed, spasmer, lammelse og uregelmæssige hjerterytmer, siger MedlinePlus. Hvis ovenstående eller andre symptomer fremkommer, er det vigtigt at søge lægehjælp for at forhindre alvorlige komplikationer.

Der er mange forskellige slags arytmi. Nogle gør hjertebanken for hurtig, mens andre gør det til at slå for langsomt eller endda springe slag. Alle typer af arrytmi kan forårsage en lang række symptomer, herunder svimmelhed og besvimelse, noterer Texas Heart Institute. En uregelmæssig hjerterytme fra enhver årsag kan også være ledsaget af åndenød, brystsmerter og sved.

Forskellige situationer kan medføre lave kaliumniveauer. Dette omfatter overdreven eller langvarig diarré og opkastning, dårlig kost, overdreven brug af afføringsmidler og medicin, såsom diuretika, noter MedlinePlus.com. Da nyrerne er ansvarlige for at opretholde det rette kaliumindhold i blodet, kan enhver form for nyresygdom også forårsage hypokalæmi. Desuden udskiller binyrerne hormoner, som hjælper med at regulere niveauet af kalium i blodet og medicinske tilstande som primær aldosteronisme, hvor dine binyrer producerer for meget aldosteron, kan forårsage, at du taber kalium. Da kalium er fundet i mange fødevarer er mangler på grund af kost sjældne og ses normalt kun hos dem, der alvorligt begrænser deres fødeindtag eller lider af en spiseforstyrrelse.

De fleste voksne har brug for ca. 2000 milligram kalium hver dag. For at hjælpe med at nå dette mål foreslår University of Maryland Medical Center forbrug af bananer, citrusjuice, avocado, cantaloupes, tomater, kartofler, limabønner, flundre, laks, torsk, kylling og andre kød. Da mængden af ​​kalium, som skal være til stede i blodet, afhænger delvist af, hvor meget natrium der er i blodet, er det vigtigt at begrænse natriumindtaget, når man forsøger at øge kaliumindtaget. For at nå dit kaliumbehov skal du tilføje tomater og tomatprodukter til din kost, da de kan indeholde mellem 1.100 og 2.600 milligram pr. Kop. De fleste bønner har 800 til 1000 milligram kalium pr. Kop, en kop grapefrugt eller appelsinsaft kan indeholde mellem 1.000 til 1.600 milligram og kartofler har lidt over 1.000 milligram pr. Kartoffel. Til sammenligning har en medium banan kun ca. 300 til 400 milligram kalium.

Ligesom der er mange mulige årsager til lave kaliumniveauer, er der mange årsager til svimmelhed, så det er vigtigt at have den underliggende årsag korrekt diagnosticeret. Derudover kan for højt niveau af kalium eller hyperkalæmi også være livstruende, så det er vigtigt kun at tage kosttilskud under lægehjælp. Symptomer på hyperkalæmi svarer til hypokalæmi, så det er nødvendigt at have blodprøver for at se, hvor dit kaliumindhold er. Din læge kan køre test for at afgøre, om der er underliggende medicinske tilstande, der kræver behandling, eller hvis ændringer i din kost er nok.

hypokaliæmi

arytmier

Årsager

Kilder

Kosttilskud